Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig fläskfilégryta med karamelliserad lök
Mari Bergman

Krämig fläskfilégryta med karamelliserad lök

30 minEnkelt
245,15 kr
4 portioner 42,42 kr per portion
Fläskfilégryta plus karamelliserad lök är en riktigt god kombo. Löken ger den enkla grytan en riktig smakbomb. Servera tillsammans med pasta. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem fem
3 stGul lök
500 gFläskfilé
3 dlVispgrädde
0,5 stPersilja - färsk, kruka
400 gTagliatelle
Från ditt skafferi
25 gSmör
2 krmStrösocker
2 klyftaVitlök
1 mskKalvfond Buljong
Instruktioner
1

Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stekpanna på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt en nypa socker och stek löken ytterligare i 2 minuter. Lägg över den stekta löken i en skål och ställ åt sidan.

2

Koka upp saltat vatten till pastan.

3

Skiva fläskköttet och skala och grovhacka vitlöken. Tillsätt lite mer smör i pannan och stek köttet tillsammans med den hackade vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt grädde och köttfond och låt sjuda i 5 minuter.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Blanda ner den karamelliserade löken i fläskfilégrytan och smaka av med ev. mer salt och peppar.

6

Lägg upp på fat och strö över persiljekvistar. Servera tillsammans med nykokt pasta.

Bild:

Susanna Blåvarg