Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem fem | ||
3 st | Gul lök | |
500 g | Fläskfilé | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Persilja - färsk, kruka | |
400 g | Tagliatelle | |
Från ditt skafferi | ||
25 g | Smör | |
2 krm | Strösocker | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Kalvfond Buljong |
Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stekpanna på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt en nypa socker och stek löken ytterligare i 2 minuter. Lägg över den stekta löken i en skål och ställ åt sidan.
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skiva fläskköttet och skala och grovhacka vitlöken. Tillsätt lite mer smör i pannan och stek köttet tillsammans med den hackade vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt grädde och köttfond och låt sjuda i 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner den karamelliserade löken i fläskfilégrytan och smaka av med ev. mer salt och peppar.
Lägg upp på fat och strö över persiljekvistar. Servera tillsammans med nykokt pasta.
Bild:
Susanna Blåvarg
36,88 kr /kg
189,09 kr /kg
93,17 kr /l
21,95 kr /st
59,90 kr /kg
145,00 kr /kg
19,95 kr /kg
199,09 kr /kg
230,56 kr /l