Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad råbiff med pecorino, picklad lök, grillad sallad och hasselnöt
Samarbete

Grillad råbiff med pecorino, picklad lök, grillad sallad och hasselnöt

40 minMedel
633,30 kr
2 portioner 138,34 kr per portion
Receptet är för 2 portioner eller till 4 personer som förrätt.

300 gSmak av Gotland Oxfilé
1 stGemsallad
1 dlMajonnäs
50 gPecorinoost, riven
0,5 dlHasselnötter, skållade, utan skal
2 stSchalottenlök
0,5 dlÄttika
1 dlVatten
0,5 dlStrösocker
1 stKrasse, till garnering
Instruktioner
1

Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Lägg i fint hackad schalottenlök och låt stå minst 30 min i kyl.

2

Blanda majonnäs med riven pecorinoost och smaka upp med lite salt och en skvätt vinäger om du vill.

3

Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Hacka grovt och lägg i skål. Spara till servering.

4

Skär köttet i två bitar och gnid in i lite olja. Grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida samt runt om. Låt vila till servering.

5

Skär salladen i klyftor. Gnid in i olja och grilla salladen tills de fått färg på båda sidor. Spara till servering.

6

Skär det grillade köttet i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt lite olja, svartpeppar och en nypa salt och rör om. Lägg köttet på tallrik och toppa med majonnäs, några smulor pecorinoost, den picklade löken, hasselnötter, grillad sallad och örter.

Bild:

Smak av Gotland