Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk lasagne med spenat och keso
Mia Troberg

Vegetarisk lasagne med spenat och keso

1 tEnkelt
209,75 kr
4 portioner 33,58 kr per portion
Vegetarisk lasagne med en riktigt god tomatsås, spenat och keso är en rätt som vi tror går hem hos hela familjen. Fler lasagnerecept: Vegetarisk lasagne, Enkel vegetarisk lasagne

Topping
30 gRiven Gratängost
2,5 dlMellanmjölk
200 gFärska lasagneplattor
Tomatsås
3 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
400 gHela Tomater Konserverade
2 stGul lök
0,5 tskTorkad oregano
0,5 tskSalt
1 mskOlivolja
0,5 tskBasilika - torkad
1 krmMuskot Hel
Fyllning
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
70 gRiven Gratängost
450 gFryst Bladspenat
250 gCottage cheese Naturell
Tillbehör
70 gSalladsmix
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt hela tomater, oregano, basilika, muskot, svartpeppar och salt. Låt såsen puttra i 10 min.

3

Fyllning: Sila av vattnet från den tinade spenaten och blanda med keso och den rivna osten. Krydda med salt och svartpeppar.

4

Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt lite mer.

5

Klipp lasagneplattan i bitar som passar din form. Lägg först ett lager tomatsås i botten av formen, varva sedan ost - och spenatblandning, plattor och tomatsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor.

6

Topping: Häll över mjölk och toppa med resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

7

Tillbehör: Servera lasagnen med salladsmixen.

Näringsvärde: 508 KCAL, 30 G PROTEIN, 19 G FETT, 50 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd