Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
30 g | Riven Gratängost | |
2,5 dl | Mellanmjölk | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
Tomatsås | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Muskot Hel | |
Fyllning | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
70 g | Riven Gratängost | |
450 g | Fryst Bladspenat | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
Tillbehör | ||
70 g | Salladsmix |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt hela tomater, oregano, basilika, muskot, svartpeppar och salt. Låt såsen puttra i 10 min.
Fyllning: Sila av vattnet från den tinade spenaten och blanda med keso och den rivna osten. Krydda med salt och svartpeppar.
Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt lite mer.
Klipp lasagneplattan i bitar som passar din form. Lägg först ett lager tomatsås i botten av formen, varva sedan ost - och spenatblandning, plattor och tomatsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor.
Topping: Häll över mjölk och toppa med resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Tillbehör: Servera lasagnen med salladsmixen.
Näringsvärde: 508 KCAL, 30 G PROTEIN, 19 G FETT, 50 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1