Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 kg | Högrev, Smak av Gotland, skivad | |
200 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
100 g | Färska champinjoner, ca 4 st | |
2 st | Gul lök | |
100 g | Stjälkselleri, ca 2 stjälkar | |
2 klyfta | Vitlök | |
3 dl | Rött vin | |
2 msk | Tomatpuré | |
380 g | Krossade Tomater | |
5 dl | Vatten | |
1 st | Köttbuljong, 1 tärning | |
1 msk | Timjan - torkad | |
1 msk | Rosmarin - torkad | |
3 st | Lagerblad | |
125 g | Buffelmozzarella | |
50 g | Riven Parmesanost | |
400 g | Tagliatelle |
Lägg det stekta köttet och sidfläsket i en kastrull. Addera hackad lök, champinjon, stjälkselleri, tomatpuré och vitlök till kastrullen och fortsätt steka några minuter så grönsakerna svettas lite. Addera rött vin och låt koka ner till 2/3 återstår. Addera buljongtärning och vatten, krossade tomater och örterna. Låt koka minst 2h men gärna 5h. Smaka av med salt om det behövs.
När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra såsen lite tätare.
Koka pasta för de antal personer ni är i saltat vatten och häll av. Blanda ragun med pastan. Servera pastan med riven parmesan, buffelmozzarella, lite nymald svartpeppar och en skvätt olivolja som du ringlar över rätten.
Bild:
Smak av Gotland
214,00 kr /kg
143,87 kr /kg
79,80 kr /kg
22,22 kr /kg
151,80 kr /kg
199,09 kr /kg
97,27 kr /l
119,75 kr /kg
37,18 kr /kg
3,99 kr /l
2 263,33 kr /kg
1 426,19 kr /kg
3 737,50 kr /kg
325,00 kr /kg
325,00 kr /kg
59,90 kr /kg