Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
250 g | Risnudlar | |
1 dl | Hoisinsås | |
1 st | Lime, skal och saft | |
1 kg | Salladskål, (1 st) | |
2 st | Avokado | |
1 st | Mango Färsk | |
3 st | Salladslök | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
15 g | Koriander - färsk, grovt hackat | |
100 g | Rättika | |
380 g | Sashimilax | |
Topping | ||
55 g | Cashewnötter Naturella |
Tillaga nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda hoisinsås och rivet skal och saft från lime till en dressing.
Skölj och grovhacka salladskål och blanda med nudlarna och hälften av dressingen i en lagom stor skål.
Skär avokadoköttet i grova bitar. Skiva mango. Finhacka salladslök och chili. Grovhacka koriander, både blad och stjälkar. Skiva rädisa tunt. Vänd ner allt i skålen med nudlar och salladskål.
Skär lax i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med resten av dressingen och strö över cashewnötter.
Servera en smakrik asiatisk sallad med lax och cashewnötter.
Rätten kan också göras med plommon eller persika. Det viktigaste är att välja en frukt med bra sötma.
Bild:
Silje Feiring
149,72 kr /kg
146,00 kr /l
52,66 kr /kg
39,95 kr /kg
101,50 kr /kg
74,88 kr /kg
143,60 kr /kg
220,00 kr /kg
134,75 kr /kg
31,90 kr /kg
602,63 kr /kg
164,88 kr /kg