Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk sallad med lax och cashewnötter
Oda

Asiatisk sallad med lax och cashewnötter

20 minEnkelt
560,45 kr
4 portioner 101,47 kr per portion
Den här salladen passar perfekt när man vill ha en lättare middag eller längtar efter somriga smaker. Här använder vi salladskål – en fantastisk råvara som ger bra konsistens och suger åt sig smak. Du får en härlig smakupplevelse när salladen blandas med dressingen. Detsamma gäller laxen, som direkt börjar en kall tillagningsprocess när salt och syra träffar den.

Sallad
250 gRisnudlar
1 dlHoisinsås
1 stLime, skal och saft
1 kgSalladskål, (1 st)
2 stAvokado
1 stMango Färsk
3 stSalladslök
1 stChilipeppar Röd
15 gKoriander - färsk, grovt hackat
100 gRättika
380 gSashimilax
Topping
55 gCashewnötter Naturella
Instruktioner
1

Tillaga nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

2

Blanda hoisinsås och rivet skal och saft från lime till en dressing.

3

Skölj och grovhacka salladskål och blanda med nudlarna och hälften av dressingen i en lagom stor skål.

4

Skär avokadoköttet i grova bitar. Skiva mango. Finhacka salladslök och chili. Grovhacka koriander, både blad och stjälkar. Skiva rädisa tunt. Vänd ner allt i skålen med nudlar och salladskål.

5

Skär lax i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Toppa med resten av dressingen och strö över cashewnötter.

6

Servera en smakrik asiatisk sallad med lax och cashewnötter.

Rätten kan också göras med plommon eller persika. Det viktigaste är att välja en frukt med bra sötma.

Bild:

Silje Feiring