Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
14 dl | Kärnvetemjöl | |
5 dl | Standardmjölk | |
50 g | Jäst Söta Degar | |
150 g | Smör, rumsvarmt | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
3 tsk | Kardemumma Hel, stött | |
Fyllning | ||
125 g | Smör, rumsvarmt | |
1,5 dl | Blåbärssylt | |
1 msk | Majsstärkelse | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
1 dl | Strösocker | |
2 dl | Vaniljkräm | |
Till pensling | ||
1 st | Ägg | |
Glasyr | ||
2 dl | Florsocker | |
1 msk | Vatten | |
1 tsk | Citron, saft |
Sätt ugnen på 210 °C.
Deg: Värm mjölken till 37 °C. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om. Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet (spara 1 dl till utbakning) och knåda i ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Fyllning och formning: Dela degen i två delar och kavla ut till 5 mm tjocka rektanglar. Bred smör på degen, sedan blåbärssylt blandad med maizena. Strö över socker blandat med vaniljsocker. Vik på längden, skär 2,5 cm breda remsor, snurra och forma till krumelurer. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Gräddning och garnering: Spritsa vaniljkräm mitt i bullen. Snåla inte! Pensla med uppvispat ägg och grädda i 6–8 minuter.
Glasyr: Vispa florsocker, vatten och citronsaft med elvisp till en slät kräm.
Ringla glasyr över bullarna och dekorera med allas favoritgodisar och strössel!
Bild:
Lantmännen
17,98 kr /kg
13,97 kr /l
99,00 kr /kg
127,90 kr /kg
22,95 kr /kg
33,25 kr /kg
1 887,78 kr /kg
101,25 kr /kg
61,25 kr /kg
137,19 kr /kg
4,10 kr /st
14,95 kr
35,00 kr /kg
68,44 kr /kg