Gå vidare till huvudinnehåll
Krämiga krumelurbullar
Lantmännen

Krämiga krumelurbullar

1 t 45 minMedel
251,16 kr
32 portioner 2,66 kr per portion
Om du inte vill bliva stur kommer här en smarrig kur! Med härlig vaniljkräm och godistopping värdig en äkta sjörövardotter är dessa krumelurbullar perfekta efter en lång dag av sakletande – eller när du vill bjuda dina vänner på något extra. 1 sats ger ca 32 bullar.

14 dlKärnvetemjöl
5 dlStandardmjölk
50 gJäst Söta Degar
150 gSmör, rumsvarmt
1 dlStrösocker
0,5 tskSalt
3 tskKardemumma Hel, stött
Fyllning
125 gSmör, rumsvarmt
1,5 dlBlåbärssylt
1 mskMajsstärkelse
1 tskVaniljsocker
1 dlStrösocker
2 dlVaniljkräm
Till pensling
1 stÄgg
Glasyr
2 dlFlorsocker
1 mskVatten
1 tskCitron, saft
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 210 °C.

2

Deg: Värm mjölken till 37 °C. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om. Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet (spara 1 dl till utbakning) och knåda i ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

3

Fyllning och formning: Dela degen i två delar och kavla ut till 5 mm tjocka rektanglar. Bred smör på degen, sedan blåbärssylt blandad med maizena. Strö över socker blandat med vaniljsocker. Vik på längden, skär 2,5 cm breda remsor, snurra och forma till krumelurer. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under bakduk.

4

Gräddning och garnering: Spritsa vaniljkräm mitt i bullen. Snåla inte! Pensla med uppvispat ägg och grädda i 6–8 minuter.

5

Glasyr: Vispa florsocker, vatten och citronsaft med elvisp till en slät kräm.

6

Ringla glasyr över bullarna och dekorera med allas favoritgodisar och strössel!

Bild:

Lantmännen