Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttbullar | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 tsk | Salt | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| Potatis | ||
| 800 g | Potatis Fast | |
| 75 g | Riven Västerbottensost | |
| 1 krm | Salt | |
| Gräddsås | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| 1 tsk | Senap Grovkornig | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 1 msk | Vinäger | |
| 250 g | Vanliga morötter | |
| 1 msk | Olivolja | |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka även potatis till recept
Sallad: Skölj och stimla salladen och skala och grovriv morötterna. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Köttbullar: Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna och fina i ca 4-5 min. Sänk värmen något men håll de varma.
Potatis: Sila av vattnet från potatisen. Lägg 800 gram potatis i en ugnsfast form och tryck till varje potatis på toppen med en gaffel. Strö ost över potatisarna och sätt in i ugnen ca 10 min så att osten smälter och får lite färg.
Gräddsås: Höj värmen igen på köttbullarna och tillsätt grädde, soja och senap. Låt såsen koka in i köttbullarna ordentligt. Smaka av med ev salt och peppar.
Ringla lite olja och vinäger över salladen och servera till köttbullarna och den gratinerade potatisen.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 34 g. Protein: 50 g. Kolhydrater: 69 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell

153,00 kr /kg

22,17 kr /kg

356,67 kr /kg

41,90 kr /kg

69,00 kr /l

27,90 kr /kg

75,90 kr /l

13,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

33,95 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr

296,67 kr /l