Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 0,25 st | Färsk timjan | |
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 450 g | Koljafile | |
| 700 g | Potatis | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Fiskfond | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Gul lök | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.
Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan i ca 1 min.
Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.
Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Servera fisken med kokt potatis och ärtor.
Näringsvärde: 611 kcal, 34 g protein, 36 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

134,75 kr /kg

53,25 kr /kg

69,00 kr /l

195,44 kr /kg

16,48 kr /kg

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

153,26 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l