Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Svartkål | |
150 g | Ostronskivling | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
500 g | Ravioli Färsk Smaksatt | |
100 g | Smör | |
0,5 st | Salvia - färsk, ca 10 st blad | |
75 g | Parmesanost |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Strimla svartkålen. Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp och vitlök gyllene. Tillsätt svartkålen och låt den fräsa med och bli mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. När smöret börjar anta en gyllene färg, tillsätt 10 st salviablad. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt.
Sila av vattnet från pastan. Blanda pastan med svampen och svartkålen och tillsätt hälften av det brynta smöret.
Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över ytterligare några droppar brynt smör med salvia. Riv rikligt med parmesanost över pastan och servera meddetsamma.
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla