Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
300 g | Kantareller | |
50 g | Smör | |
1 dl | Smetana | |
1 st | Färdiga pizzabottnar, pinsa | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
2 tsk | Olivolja | |
30 g | Ruccolasallat |
Värm ugnen till 250 grader.
Kantarellkräm: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills kantarellerna mjuknat och vätskats ur. Ta av från plattan och låt svalna en aning. Lägg hälften av kantarellfräset och smetana i en matberedare. (Spara resten av kantarellfräset till topping.) Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Bryn resterande smör i en kastrull och vispa ner i kantarellkrämen. Ställ krämen åt sidan.
Lägg pinsan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela kantarellkrämen jämnt över pinsan och strö över Västerbottensost. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.
Toppa den gräddade pinsan med resten av de frästa kantarellerna och strö över lite ruccola.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1