Gå vidare till huvudinnehåll
Pinsa med smörstekta kantareller och Västerbottensost
Mari Bergman

Pinsa med smörstekta kantareller och Västerbottensost

30 minMedel
452,85 kr
4 portioner 40,86 kr per portion
Pinsa med svenska smaker av Västerbottensost och smörfrästa kantareller. Passar perfekt att servera som ett tillbehör till kräftskivan eller som ett tilltugg till välkomstdrinken.

1 stSchalottenlök
2 klyftaVitlök Vanlig
300 gKantareller
50 gSmör
1 dlSmetana
1 stFärdiga pizzabottnar, pinsa
150 gRiven Västerbottensost
2 tskOlivolja
30 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 250 grader.

2

Kantarellkräm: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och ansa kantarellerna.

3

Fräs lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills kantarellerna mjuknat och vätskats ur. Ta av från plattan och låt svalna en aning. Lägg hälften av kantarellfräset och smetana i en matberedare. (Spara resten av kantarellfräset till topping.) Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.

4

Bryn resterande smör i en kastrull och vispa ner i kantarellkrämen. Ställ krämen åt sidan.

5

Lägg pinsan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela kantarellkrämen jämnt över pinsan och strö över Västerbottensost. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.

6

Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.

7

Toppa den gräddade pinsan med resten av de frästa kantarellerna och strö över lite ruccola.

Bild:

Susanna Blåvarg