Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 1 st | Schalottenlök | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 300 g | Kantareller | |
| 50 g | Smör | |
| 1 dl | Smetana | |
| 1 st | Pinsa, pinsa | |
| 150 g | Riven Västerbottensost | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 30 g | Ruccolasallat | |
Värm ugnen till 250 grader.
Kantarellkräm: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills kantarellerna mjuknat och vätskats ur. Ta av från plattan och låt svalna en aning. Lägg hälften av kantarellfräset och smetana i en matberedare. (Spara resten av kantarellfräset till topping.) Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Bryn resterande smör i en kastrull och vispa ner i kantarellkrämen. Ställ krämen åt sidan.
Lägg pinsan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela kantarellkrämen jämnt över pinsan och strö över Västerbottensost. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.
Toppa den gräddade pinsan med resten av de frästa kantarellerna och strö över lite ruccola.
Bild:
Susanna Blåvarg

51,80 kr /kg

559,67 kr /kg

137,50 kr /l

40,50 kr

356,67 kr /kg

291,54 kr /kg

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l
