Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad smashed potatis med dill och citron
Mari Bergman

Grillad smashed potatis med dill och citron

45 minEnkelt
90,75 kr
4 portioner14,50 kr per portion
Godaste potatisen görs på grillen. Använd gårdagens kokta potatis och blanda upp med örter, citron och gärna lite god fetaost.

700 gFärskpotatis
2 mskOlivolja
1 tskFlingsalt
25 gSmör
100 gDill - färsk
0,5 stRödlök, medelstor
1 stCitron - Eko
75 gFetaost
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Koka potatisen i saltat vatten eller använd redan färdigkokt potatis.

2

Ta fram en stor gjutjärnspanna och fördela olivolja jämnt i pannan. Lägg ner potatisarna med lite mellanrum mellan varje. Tryck till potatisarna med undersidan av ett glas. Ställ pannan på grillen och stek potatisen tills de är gyllene och krispiga. Vänd dem lite då och då. Tillsätt lite flingsalt och smör mot slutet av stekningen.

3

Grovhacka dillen och skala och finhacka rödlöken.

4

Lägg upp potatisen i en skål och tillsätt dill, rödlök, rivet citronskal, lite pressad citronsaft och smulad fetaost. Smaka av med lite svartpeppar.

Bild:

Susanna Blåvarg