Gå vidare till huvudinnehåll
Spicy thaisallad på morötter och mango
Mari Bergman

Spicy thaisallad på morötter och mango

20 minEnkelt
194,50 kr
4 portioner 25,21 kr per portion
Lätt och fräsch sallad på morötter, mango, chili, koriander och rostade cashewnötter. Servera som ett tillbehör till kött, fisk, kyckling eller vegoalternativ.

700 gMorötter
2 stMango Färsk
1 stKoriander - färsk
100 gCashewnötter Saltade
Dressing
25 gChilipeppar Färsk
1 mskFärsk ingefära, riven
1 mskRapsolja
1 tskSesamolja
1 mskRisvinäger
1 stLime, rivet skal och saft
1 krmSalt
Instruktioner
1

Skala morötterna och hyvla tunna skivor med hjälp av en mandolin. Lägg morotsskivorna i en skål med kallt vatten. Skala mangon och hyvla tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Grovhacka koriandern.

2

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Häll över nötterna på en skärbräda och grovhacka dem.

3

Dressing: Finhacka chili och skala och riv ingefära. Blanda i en skål med rapsolja, sesamolja, risvinäger, rivet limeskal och saft. Smaka av med lite salt.

4

Vid servering: Sila av vattnet från morötterna. Blanda samman morötter, mango och koriander med dressingen. Lägg upp i en skål eller på ett fat och strö över de hackade cashewnötterna.

Bild:

Susanna Blåvarg