Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Rödkål | |
100 g | Blåbär Fryst | |
50 g | Färsk gurkmeja | |
200 g | Schalottenlök | |
200 g | Rödbetor Färsk | |
100 g | Hela kaffebönor | |
8 st | Ägg | |
8 msk | Ättika |
Rödkål- blåa nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med grovhackad rödkål. Låt sjuda i 30 min. Sila av rödkålsvattnet ner i en skål.
Blåbär- lila nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med frysta blåbär. Låt sjuda i 30 min. Sila av blåbärsvattnet ner i en skål.
Gurkmeja- gula nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med skivad färsk gurkmeja. Låt sjuda i 30 min. Sila av gurkmejavattnet ner i en skål.
Lökskal- orangea nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med lökskal från gul lök eller schalottenlök. Låt sjuda i 30 min. Sila av lökvattnet ner i en skål.
Blåbär och gurkmeja- gröna nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med skivad färsk gurkmeja och frysta blåbär. Låt sjuda i 30 min. Sila av vattnet ner i en skål.
Rödbeta- rosa nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med skalade och skivade rödbetor. Låt sjuda i 30 min. Sila av rödbetsvattnet ner i en skål.
Kaffe- bruna nyanser: Koka upp 1 liter vatten och 1 msk ättika med kaffebönor. Låt sjuda i 30 min. Sila av kaffevattnet ner i en skål.
Koka så många ägg du vill färga. Lägg ner äggen i de färgsättningarna du önskar. Förvara i kylskåp.
Färgtider: Ljusa färger ca 1 timme, mellandjupa färger ca 8 timmar, intensiva och mörka färger ca 24 timmar. Eftersom äggen är färgade med naturliga råvaror går det fint att äta dem sen.
Bild:
Susanna Blåvarg