Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Kryddiga bönor | ||
| 4 st | Ägg | |
| 380 g | Vita Bönor Stora | |
| 380 g | Kidneybönor | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 500 g | Passerade Tomater | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Cayennepeppar | |
| 2 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 6 klyfta | Vitlök | |
| Tillbehör | ||
| 330 g | Libabröd | |
| 1 msk | Olivolja | |
Kryddiga bönor: Sila av spadet från bönor och kikärtor och spola i kallt vatten.
Skala och grovhacka vitlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme i ca 5 min. Tillsätt spiskummin, cayennepeppar och basilika och fräs ytterligare i 1 minut.
Tillsätt passerade tomater, vatten samt bönor och kikärtor. Krydda med salt och peppar efter smak och låt bönorna puttra i såsen i ca 10 minuter.
Gör 4 st gropar i böngrytan och knäck i 1 ägg i varje grop. Lägg på ett lock och låt äggen sjuda i grytan i ca 5 minuter.
Värm en stekpanna med lite olja och stek bröden lite lätt på ena sidan.
Servera böngrytan tillsammans med stekt bröd.
Bild:
Susanna Blåvarg

4,20 kr /st

84,78 kr /kg

63,04 kr /kg

50,00 kr /kg

39,74 kr /kg

217,27 kr /kg

45,30 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

31,95 kr

33,95 kr

29,17 kr /kg

34,50 kr
