Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kyckling | ||
| 600 g | Färsk kycklingfilé | |
| 50 g | Soltorkade Tomater | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 75 g | Fetaost | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Tomatsås | ||
| 0,5 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 krm | Strösocker | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 370 g | Passerade Tomater | |
| 1 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Torkad oregano | |
| 2 msk | Smör | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 st | Gul lök | |
| Topping | ||
| 75 g | Fetaost | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Broccoli Färsk | |
| 3 dl | Basmatiris | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.
Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så skär dem först i två tunnare filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost och en soltorkad tomat på varje filé. Vik ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.
Tillbehör: Koka ris efter anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna strax innan servering.
Näringsvärde: 673 KCAL 50 G PROTEIN 27 G FETT 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

149,00 kr

225,48 kr /kg

159,67 kr /kg

39,74 kr /kg

19,67 kr /kg

67,80 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

22,50 kr /kg

131,90 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,95 kr

145,00 kr /kg

119,75 kr /kg

59,95 kr /kg
