Gå vidare till huvudinnehåll
Fetaostfyllda auberginerullar i rökig tomatsås
Mari Bergman

Fetaostfyllda auberginerullar i rökig tomatsås

45 minEnkelt
345,35 kr
4 portioner42,09 kr per portion
En perfekt vardagsrätt med mycket smak. De fyllda auberginerullarna passar verkligen jättebra ihop med den rökiga tomatsåsen. (Tastelines vegokasse v6 2016)

Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
0,5 stHuvudsallat
Tomatsås
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskTomatpuré
40 gFetaost
1,5 mskLantbuljong
0,5 mskHonung
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBasilika - färsk
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
1 dlVatten
1 krmSalt Fint
0,5 mskRökt paprikapulver
380 gKrossade Tomater
Auberginerullar
110 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
15 stTandpetare
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stAubergine
2 mskCitron
0,5 stBasilika - färsk
75 gMascarpone
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Fyllda auberginer: Skölj och skär auberginerna på längden i tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller osthyvel för att få extra tunna och fina skivor. Lägg ut dem på en plåt och strö över lite salt så att de får vattna ur lite.

4

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en vid kastrull eller stekpanna med lite olivolja. Fräs lök, vitlök och paprikapulver utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger. Fräs hastigt ca 15 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung och lantbuljong. Rör om och låt såsen stå och småputtra några minuter.

5

Fyllda auberginer: Blanda fetaosten med mascarponen i en skål och pressa i vitlök. Skölj och grovhacka basilikan och skölj och riv citronskal av 1 citron. Tillsätt till fetaostblandningen och smaka av med salt och peppar. Torka av aubergineskivorna lite med papper. Fördela fetaoströran på varje skiva. Lägg en klick i ena änden, rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg alla rullar i en ugnsfast form.

6

Skölj och grovhacka basilika och tillsätt till såsen. Smaka av med salt och peppar och slå såsen över auberginerullarna. Smula över resten av fetaosten och gratinera i 15 min.

7

Tillbehör: Skölj och finstrimla salladen.

Servera auberginerullarna i tomatsåsen med ris och sallad.

486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Susanna Livijn Wexell