Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kycklingsallad | ||
| 150 g | Stjälkselleri | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Äpple Golden Delicius | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 700 g | Färsk kycklingfilé | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 225 g | Haricot Verts Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 150 g | Romansallat | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Dressing | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1,5 msk | Basilika - fryst | |
| 2 msk | Citron | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Vitlök Vanlig | |
Kycklingsallad: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de stekas klart i pannan ca 10-15 min. Lägg gärna på ett lock.
Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen ca 1 min. Sila sedan av dem och spola under kallt vatten.
Skölj och skär gurka och tomat i mindre bitar. Skölj och strimla sellerin och skölj och tärna äpplet. Skölj och strimla salladen. Blanda samman allting på ett stort fat.
Skiva kycklingen och toppa över salladen.
Dressing: Blana ihop olja, citronskal- och saft och basilika i en skål. Skala och riv i vitlök. Smaka av dressingen med salt och ringla den sedan över kycklingsalladen.
Näringsvärde: 410 kcal. 38 g protein, 22 g fett, 13 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

55,90 kr /kg

1 Äpple Golden Delicious Klass1
39,67 kr /kg

143,80 kr /kg

149,00 kr

42,11 kr /kg

105,28 kr /kg

62,78 kr /kg

279,00 kr /kg

54,24 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg