Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 10 st | Jordärtskocka | |
| 1 st | Äpplen | |
| 200 g | Färska champinjoner | |
| 2 msk | Rödvinsvinäger | |
| 0,5 st | Färsk timjan | |
| 1 dl | Korn | |
| 5 msk | Olivolja | |
| 1 dl | Hasselnötter | |
| 2 msk | Tranbär | |
| 1 dl | Bondbönor | |
| 1 dl | Svarta Bönor | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Sätt ugnen på 180°C.
Tvätta och dela jordärtskockorna på längden.
Klyfta champinjonerna.
Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på ungefär hälften av olivoljan och salt.
Ställ i ugn och tillaga 30 minuter, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.
Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta 10 minuter.
Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olivolja. Smaka upp med salt och peppar.
Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.
Bild:
David Loftus

54,95 kr /kg

24,95 kr /kg

71,80 kr /kg

134,75 kr /kg

1 Fyrkornskross EKO/KRAV 550g Saltå Kvarn
54,45 kr /kg

283,33 kr /kg

191,00 kr /kg

57,67 kr /kg

84,78 kr /kg

139,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg