Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fisk | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 140 g | Pesto Grön | |
| Svampfräs | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 150 g | Haricot Verts Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 250 g | Färska champinjoner | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Torkad oregano | |
| Parmesanmos | ||
| 3 dl | Mjölk | |
| 100 g | Grana Padano | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 kg | Potatis Mjölig | |
| 1 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Parmesanmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Fisk: Lägg fiskfiléerna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och bred på peston. Sätt in plåten i ugnen i 15-20 minuter.
Svampfräs: Koka haricots verts i 2 minuter i lättsaltat vatten, spola dem kallt. Skiva champinjonerna och hacka vitlöken. Bryn champinjonerna i olivolja tillsammans med vitlöken. Vänd ner haricots vertsen och smaka av med oregano, salt och peppar.
Parmesanmos: Värm mjölken till strax under kokpunkten. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen med en gaffel, vispa i mjölken med en ballong- eller elvisp. Riv grana padanon och rör ner den i moset, salta och peppra efter smak.
Servera fisken med parmesanmos och svampfräs.
Retusch: Maddzan Lindblad
Näringsvärde: 754 kcal. 48 g protein, 36 g fett, 55 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

179,88 kr /kg

39,95 kr

193,00 kr /kg

71,80 kr /kg

15,97 kr /l

317,50 kr /kg

22,17 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

34,95 kr