Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk aioli
Mari Bergman

Vegansk aioli

10 minEnkelt
47,45 kr
8 portioner 0,24 kr per portion
Hemgjord aioli helt utan ägg. Här har vi använt oss av kikärtsspad istället och den blir minst lika krämig och god.

0,5 krmStrösocker
2 dlRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 krmSvartpeppar
1 tskDijonsenap
2 mskKikärtor
1 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt
Instruktioner
1

Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.

2

Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.

3

Riv i vitlök och smaka av med socker, salt och peppar och blanda om försiktigt.

Bild:

Nurlan Emir