Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 krm | Strösocker | |
2 dl | Rapsolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Dijonsenap | |
2 msk | Kikärtor | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt Fint |
Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger i en hög bunke.
Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.
Riv i vitlök och smaka av med socker, salt och peppar och blanda om försiktigt.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt