Nudelwok med pak choy och krispig tofu
Mari Bergman

Nudelwok med pak choy och krispig tofu

30 minEnkelt
211,50 kr
4 portioner18,78 kr per portion
En wok är alltid gott och passar perfekt en kväll när tiden är knapp.

Krispig tofu
0,75 dlMajsstärkelse
250 gTofu
2 mskRapsolja
0,5 tskChiliflakes
0,5 tskSalt Fint
Nudelwok
1 mskRapsolja
1 stRöd Paprika
0,5 stChilipeppar Färsk
1 mskFärsk ingefära
1 stPak choi
1 stBroccoli Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
200 gBönpasta
0,75 stThaibasilika
Sås
2 mskRapsolja
1 stApelsin
4 mskJapansk soja
1 stLime
Instruktioner
1

Nudelwok: Koka bönpastan enligt anvisning på förpackningen. Sila sedan av dem och spola kalla.

2

Skölj grönsakerna. Skär pak choy i mindre blad, tärna paprikan och dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Lägg alltsammans på ett fat och ställ åt sidan.

3

Sås: Blanda samman soja, olja saft och skal från limefrukten samt apelsinsaft i en skål.

4

Krispig tofu: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt på en tallrik och vänd runt tofutärningarna ordentligt.Hetta upp en stekpanna med oljan och stek tofun på hög värme så att den blir ordentligt gyllenbrun och krispig. Häll sedan över dem på hushållspapper.

5

Nudelwok: Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst. Tillsätt nudlarna och såsen och woka ihop snabbt så att allt blir varmt.

Lägg upp på ett fat eller direkt i djupa tallrikar och toppa med den krispiga tofun och några extra basilikablad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 512 kcal, 11 g protein, 19 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell