Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kakao- och pinjekaramell | ||
4 msk | Kakaonibs | |
1,5 msk | Strösocker | |
50 g | Pinjenötter | |
Honungsyoghurt | ||
0,5 dl | Honung Flytande | |
5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Marinerade jordgubbar | ||
1 st | Mynta - färsk | |
500 g | Jordgubbar Färska | |
1 st | Apelsin | |
1 msk | Honung Flytande |
Smält strösocker försiktigt i en stekpanna. Rör så lite som möjligt för att förhindra klumpar.
Lägg i pinjenötter och kakaonibs när sockret blivit gyllene och rör runt så att allt täcks.
Sprid sedan ut allt på en bricka eller bakplåtspapper. Hacka sönder när det svalnat.
Marinerade jordgubbar: Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj apelsinen noga, torka och riv av det gula skalet.
Blanda skalet i en rymlig skål med juicen från apelsinen.
Finhacka myntan och blanda i tillsammans med en matsked honung. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera i 15-30 minuter.
Vispa ihop yoghurt och honung luftigt.
Montering: Varva jordgubbar, honungsyoghurt och karamell i portionsglas. Skeda över överbliven marinad och servera!
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1