Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Till servering | ||
| 2 dl | Vispgrädde | |
| Fyllning | ||
| 2 st | Äpplen | |
| 5 dl | Björnbär | |
| Müslismulor | ||
| 0,75 dl | Farinsocker | |
| 75 g | Smör | |
| 3 dl | Granola | |
| Pajdeg | ||
| 1 msk | Strösocker | |
| 150 g | Smör | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 1 msk | Vatten | |
| 1 msk | Potatismjöl | |
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg med händerna eller med en elvisp (smöret ska vara rumstempererat). Täck bunken med plastfolie och låt degen vila i kylen i 20 minuter.
Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rundel. Fodra hela insidan av en pajform, cirka 23 cm i diameter, med degen. Skär av överhängande deg, nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i frysen i 10 minuter.
Smält under tiden smöret till müslismulorna och rör sedan i müsli och socker. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor.
Förgrädda pajskalet i 5–7 minuter. Fyll skalet med äpple och björnbär, spara ev. några björnbär till garnering. Fördela müslismulorna jämnt ovanpå och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera pajen kall eller ljummen tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås.
Bild:
Karoline Jönsson

34,50 kr

25,95 kr /kg

81,27 kr /kg

49,90 kr /kg

126,56 kr /kg

72,50 kr

22,95 kr /kg

8,98 kr /kg

45,00 kr /kg