Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Morötter | |
400 g | Hela Tomater Konserverade, (4 st) | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Rigatoni | |
120 g | Stjälkselleri | |
1,5 dl | Olivolja | |
2,5 dl | Rött matlagningsvin | |
2 tsk | Fänkål Krydda | |
40 g | Riven Parmesanost | |
75 g | Tomatpuré | |
1 krm | Salt Fint | |
500 g | Fläskfärs |
Finhacka gul lök, morötter och stjälkselleri. Hacka tomaterna. Hetta upp oljan på medelvärme i en järngryta eller stor kastrull. Lägg i lök, morötter och stjälkselleri och fräs i 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna. Tillsätt mortlad fänkål och fläskfärs och bryn i 4 minuter till köttet börjar få färg, använd en trägaffel för att finfördela färsen. Häll i vin och låt det sjuda 1-2 minuter tills det mesta av alkoholen förångats. Lägg i tomatpuren och lite salt. Rör om. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock på glänt och låt det puttra i ca 1 timme tills såsen tjocknat. Rör ner ett par skedar vatten om det är för lite vätska. Koka upp pastan medan såsen puttrar. Häll upp drygt hälften av såsen i en serveringsskål och rör ner pastan i såsen. Servera tillsammans med riven parmesan.
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Matlagningsvin Rött 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt