Citronkladdkaka med blåbär och lättvispad grädde
Carina Hejde

Citronkladdkaka med blåbär och lättvispad grädde

40 minEnkelt
109,80 kr
10 portioner5,31 kr per portion
En ljuvlig kaka med smak av citron som serveras med blåbär och lättvispad grädde. Kakan är enkel att baka och går utmärkt att frysa in. Fler recept: Semmelkladdkaka, Citronkladdkaka, Kladdkaka

Citronkladdkaka
2 dlStrösocker
1,5 dlVetemjöl
150 gMat & Bak Smör
2 tskVaniljsocker
2 stÄgg
3 stCitron - Eko
Tillbehör
3 dlVispgrädde
125 gBlåbär
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj formens kanter med lite smör.

2

Smält smöret i en kastrull. Häll över i en bunke.

3

Skölj citronerna. Finriv skalet från citronerna och lägg i bunken med smör. Pressa ner saften från citronerna (ca 0,75 dl) i bunken.

4

Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och ägg i bunken och blanda försiktigt så att alla ingredienser går ihop.

5

Häll smeten i formen och grädda citronkakan i mitten av ugnen i ca 20 min.

6

Låt kakan svalna något och ställ sedan in den i kylen för att svalna helt.

7

Vid servering, pudra lite florsocker över kakan och servera med blåbär och lättvispad grädde.

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir