Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tzatziki | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 st | Gurka | |
Couscous | ||
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
2 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
2 dl | Couscous | |
50 g | Schalottenlök | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Tomatpuré | |
Spett | ||
8 st | Grillpinnar | |
1 st | Röd Paprika | |
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Aubergine | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Tzaybitar | |
1 st | Grön Paprika | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
200 g | Schalottenlök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Spett: Skölj paprika och aubergine och skär dem i spettvänliga bitar. Skala schalottenlök. Lägg grönsaker och lök i en bunke tillsammans med tzaybitarna.
Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en liten skål och tillsätt i bunken. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.
Trä grönsaker, lök och tzay på spetten och lägg på en plåt. Grilla i ugnen ca 10-15 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurka. Krama ur vattnet ordentligt. Blanda gurkrivet med yoghurt. Skala och riv i vitlök. Skölj och riv i citronskal och pressa i lite saft. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.
Couscous: Skala och finhacka schalottenlöken. Värm lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och sambal och fräs runt några sekunder. Tillsätt vatten och låt det koka upp. Häll i couscousen, blanda om, lägg på ett lock och ta av couscousen från plattan. Låt den stå och dra ca 5 min.
Servera dina grillade veggiespett med tzatziki och kryddig couscous
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 622 kcal, 25 g protein, 21 g fett, 80 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Soja Japansk 150ml Spicefield
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Happy Soy Skewers Fryst Tzay
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta