Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Honung | |
1 msk | Japansk soja | |
2 dl | Kokosmjölk | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Kyckling | ||
2 msk | Rapsolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Zucchini | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Lime | |
0,5 st | Rödlök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Finhacka chilin och grovhacka koriandern. Blanda alltsammans med limesaft och limeskal, olja, salt och peppar i en bunke.
Skala morötterna och skär dem i slantar. Skölj och tärna zucchinin och skala och grovhacka löken. Lägg kycklingbenen och grönsakerna i en ugnsfast form och gnid in kryddblandningen ordentligt. Sätt in i ugnen ca 35- 40 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Sås: Koka upp kokosmjölk med soja, honung, sambal oelek och 1 dl spad från kycklingen när den är klar.
Servera kycklingen tillsammans med kokossås och ris.
Näringsvärde: 666 kcal 55 g protein 32 g fett 55 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt