Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri Lax- och spenatpaj
Kokbok

Glutenfri Lax- och spenatpaj

45 minEnkelt
358,35 kr
8 portioner18,57 kr per portion
Lax- och spenatpaj är en klassisk kombination som alltid är enkel och god – till lunch, middag eller på buffébordet. En sats räcker till 6-8 portioner.

Fyllning
250 gLaxfilé
60 gFärsk bladspenat
Äggstaning
1 tskSalt Fint
3 dlMellanmjölk
6 stÄgg
Pajdeg
0,5 tskSalt Fint
100 gSmör
1 tskXantangummi
2 mskVatten
90 gMajsmjöl
1 tskFiberhusk
90 gMajsstärkelse
Instruktioner
1

Pajdeg: • Blanda majsmjöl, maizena, xantangummi, fiberhusk och salt. • Finfördela smöret i mjölblandningen. • Tillsätt vattnet, arbeta till en smidig deg. • Kavla ut degen lite grann. Lägg den i en pajform, 20–24 cm i diameter, och tryck ut den ännu tunnare så att den täcker botten och kommer upp på kanterna. • Sätt ugnen på 200 grader. • Förgrädda pajskalet 5–10 minuter på 200 grader.

Paj: • Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen. • Hacka spenaten grovt. • Skiva laxen i centimetertjocka skivor. • Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten. • Häll äggstanningen över fyllningen. • Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.

Bild:

Christina Sundien