Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
250 g | Laxfilé | |
60 g | Färsk bladspenat | |
Äggstaning | ||
1 tsk | Salt Fint | |
3 dl | Mellanmjölk | |
6 st | Ägg | |
Pajdeg | ||
0,5 tsk | Salt Fint | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Xantangummi | |
2 msk | Vatten | |
90 g | Majsmjöl | |
1 tsk | Fiberhusk | |
90 g | Majsstärkelse |
Pajdeg: • Blanda majsmjöl, maizena, xantangummi, fiberhusk och salt. • Finfördela smöret i mjölblandningen. • Tillsätt vattnet, arbeta till en smidig deg. • Kavla ut degen lite grann. Lägg den i en pajform, 20–24 cm i diameter, och tryck ut den ännu tunnare så att den täcker botten och kommer upp på kanterna. • Sätt ugnen på 200 grader. • Förgrädda pajskalet 5–10 minuter på 200 grader.
Paj: • Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen. • Hacka spenaten grovt. • Skiva laxen i centimetertjocka skivor. • Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten. • Häll äggstanningen över fyllningen. • Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.
Bild:
Christina Sundien
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1.5% 1L Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla