Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
250 g | Laxfilé | |
60 g | Färsk bladspenat | |
Äggstaning | ||
1 tsk | Salt | |
3 dl | Mellanmjölk | |
6 st | Ägg | |
Pajdeg | ||
0,5 tsk | Salt | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Xantangummi | |
2 msk | Vatten | |
90 g | Majsmjöl | |
1 tsk | Fiberhusk | |
90 g | Majsstärkelse |
Pajdeg: Blanda majsmjöl, maizena, xantangummi, fiberhusk och salt.
Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt vattnet, arbeta till en smidig deg.
Kavla ut degen lite grann. Lägg den i en pajform, 20–24 cm i diameter, och tryck ut den ännu tunnare så att den täcker botten och kommer upp på kanterna. Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet 5–10 minuter på 200 grader.
Paj: Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen.
Hacka spenaten grovt. Skiva laxen i centimetertjocka skivor.
Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten.
Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.
Bild:
Christina Sundien
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla