Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fyllning | ||
| 250 g | Laxfilé | |
| 60 g | Färsk bladspenat | |
| Äggstaning | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 6 st | Ägg | |
| Pajdeg | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 100 g | Smör | |
| 1 tsk | Xantangummi | |
| 2 msk | Vatten | |
| 90 g | Majsmjöl | |
| 1 tsk | Fiberhusk | |
| 90 g | Majsstärkelse | |
Pajdeg: Blanda majsmjöl, maizena, xantangummi, fiberhusk och salt.
Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt vattnet, arbeta till en smidig deg.
Kavla ut degen lite grann. Lägg den i en pajform, 20–24 cm i diameter, och tryck ut den ännu tunnare så att den täcker botten och kommer upp på kanterna. Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet 5–10 minuter på 200 grader.
Paj: Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen.
Hacka spenaten grovt. Skiva laxen i centimetertjocka skivor.
Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten.
Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.
Bild:
Christina Sundien

199,88 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

13,30 kr /l

4,20 kr /st

55,90 kr /kg

350,00 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

57,38 kr /kg