Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 msk | Senap Skånsk | |
Grönsaker | ||
500 g | Vanliga morötter | |
3 msk | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
4 st | Majskolv färdigkokt | |
70 g | Färsk bladspenat | |
500 g | Potatis Fast | |
1 krm | Flingsalt | |
600 g | Rödbetor Färsk | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsaker: Skala morötter, rödbetor och potatis. Dela i sockerbitsstora bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 25 min.
Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten runt grönsakerna efter 10 min så att de får grillas ca 15 min i ugnen.
Dressing: Blanda senap och honung i ett glas och rör om. Tillsätt olivoljan sakta under omrörning och sedan balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Lägg sköljd spenat, ugnsrostade grönsaker och grillade majskolvar på ett fat. Bryt över fetaosten och ringla över dressingen. Servera med lite extra smör och salt till majskolvarna.
Näringsvärde: 648 kcal, 16 g protein, 32 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla