Märtas ljumna vårsallad med grillade majskolvar
Märta Kalmaru

Märtas ljumna vårsallad med grillade majskolvar

45 minEnkelt
252,55 kr
4 portioner32,82 kr per portion
Till förmån för Musikhjälpen auktionerade vi i december ut möjligheten att få vara med som gästkock i våra matkassar. Det blev ett otroligt fint engagemang och nu har vi det stora nöjet att få presentera vår vinnare Märta Kalmaru! Märta bjuder på en fantastisk god vårsallad med grillade majskolvar.

Dressing
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 mskVit balsamvinäger
1 tskHonung Flytande
0,5 mskSenap Skånsk
Grönsaker
500 gVanliga morötter
3 mskOlivolja
150 gFetaost
4 stMajskolv färdigkokt
70 gFärsk bladspenat
500 gPotatis Fast
1 krmFlingsalt
600 gRödbetor Färsk
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grönsaker: Skala morötter, rödbetor och potatis. Dela i sockerbitsstora bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 25 min.

3

Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten runt grönsakerna efter 10 min så att de får grillas ca 15 min i ugnen.

4

Dressing: Blanda senap och honung i ett glas och rör om. Tillsätt olivoljan sakta under omrörning och sedan balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

5

Grönsaker: Lägg sköljd spenat, ugnsrostade grönsaker och grillade majskolvar på ett fat. Bryt över fetaosten och ringla över dressingen. Servera med lite extra smör och salt till majskolvarna.

Näringsvärde: 648 kcal, 16 g protein, 32 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell