Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Dressing | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 msk | Senap Skånsk | |
| Grönsaker | ||
| 500 g | Vanliga morötter | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 150 g | Fetaost | |
| 4 st | Majskolv färdigkokt | |
| 70 g | Färsk bladspenat | |
| 500 g | Potatis Fast | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 600 g | Rödbetor Färsk | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsaker: Skala morötter, rödbetor och potatis. Dela i sockerbitsstora bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 25 min.
Skär varje majskolv i 4 bitar och lägg dem på plåten runt grönsakerna efter 10 min så att de får grillas ca 15 min i ugnen.
Dressing: Blanda senap och honung i ett glas och rör om. Tillsätt olivoljan sakta under omrörning och sedan balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Lägg sköljd spenat, ugnsrostade grönsaker och grillade majskolvar på ett fat. Bryt över fetaosten och ringla över dressingen. Servera med lite extra smör och salt till majskolvarna.
Näringsvärde: 648 kcal, 16 g protein, 32 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

97,73 kr /kg

13,95 kr /kg

159,67 kr /kg

2 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
73,22 kr /kg

2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
21,95 kr

24,39 kr /kg

19,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
88,95 kr

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

187,80 kr /l

111,90 kr /kg

161,76 kr /kg

137,90 kr /kg
