Ugnsbakade medelhavsgrönsaker med halloumi
Mari Bergman

Ugnsbakade medelhavsgrönsaker med halloumi

40 minEnkelt
171,60 kr
2 portioner44,12 kr per portion
En rätt som till större delen sköter sig själv i ugnen. Perfekt att laga när det är annat därhemma som måste fixas samtidigt. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
200 gHalloumi
30 gRuccolasallat
0,5 mskOlivolja
Medelhavsgrönsaker
0,5 stZucchini
4 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPaprika
1 stRödlök
1 krmSalt Fint
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stAubergine
125 gKörsbärstomater
2 krmTimjan - torkad
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Medelhavsgrönsaker: Värm ugnen till 200 grader.

2

Skölj och skär paprika, zucchini, aubergine och tomater i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken och skala vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker på en plåt och tillsätt olja och timjan samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 30 min.

3

Tillbehör: Skiva halloumin och stek runt om i olja.

4

Medelhavsgrönsaker: Grovhacka basilikan och tillsätt till de rostade grönsakerna.

5

Lägg upp ruccola på ett fat och lägg grönsakerna över. Toppa med den stekta halloumin och servera.

Näringsvärde: 462 kcal, 24 g protein, 32 g fett, 17 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir