Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Dillsås | ||
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 3 msk | Vetemjöl | |
| 1 st | Citron | |
| 1 msk | Fiskfond | |
| 2 dl | Vatten | |
| 0,75 tsk | Salt | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,75 st | Dill - färsk | |
| 3 msk | Smör | |
| Fisk | ||
| 4 krm | Salt | |
| 4 krm | Svartpeppar Malen | |
| 600 g | Torskfilé Fryst | |
| Sallad | ||
| 65 g | Salladsmix | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Duchessepotatis | ||
| 0,75 tsk | Salt | |
| 800 g | Potatis Mjölig | |
| 2 st | Ägg | |
| 50 g | Smör | |
| Topping | ||
| 240 g | Handskalade Räkor | |
| 0,25 st | Dill - färsk | |
Värm ugnen till 200 grader. Skala räkorna.
Duchessepotatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
Fisk: Salta och peppra torskbitarna.
Dillsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min. Tillsätt finhackad dill, salt och peppar. Smaka av med lite citronsaft och ställ åt sidan.
Duchessepotatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken. Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna. Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Sallad: Skär gurkan i bitar och blanda med salladen i en skål.
Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor. Servera fiskgratängen med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 819 kcal, 44 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

69,00 kr /l

54,24 kr /kg

697,50 kr /kg

179,88 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

66,48 kr /kg

22,17 kr /kg

4,20 kr /st

373,53 kr /kg

8,98 kr /kg

230,56 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg