Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
8 st | Grillpinnar | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Spiskummin | |
Potatis | ||
900 g | Potatis | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Olivolja | |
Sås | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Pesto Röd | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Paprika | |
1 st | Vanliga Tomater | |
2 krm | Svartpeppar |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Strö över timjan och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
Färsspett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver,salt och svartpeppar.Pressa i vitlök och blanda om ordentligt. Forma ca 6-8 st järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Sås:Blanda yoghurt med pesto och Smaka av med salt och peppar.
Sallad:Skölj tomat, paprika och gurka och tärna alla grönsaker. Skölj och grovhacka basilikan. Blanda alla grönsaker i en skål med basilikan och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar. Skär fetaosten i bitar och blanda i.
Servera färsspätten tillsammans med klyftpotatis, pestosås och sallad.
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana