Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Biffar | ||
| 8 st | Grillpinnar | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Salt | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 tsk | Spiskummin | |
| Potatis | ||
| 900 g | Potatis | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Sås | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 50 g | Pesto Röd | |
| 1 krm | Salt | |
| Sallad | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Salt | |
| 150 g | Fetaost | |
| 1 st | Paprika | |
| 1 st | Vanliga Tomater | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Strö över timjan och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
Färsspett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver,salt och svartpeppar.Pressa i vitlök och blanda om ordentligt. Forma ca 6-8 st järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Sås:Blanda yoghurt med pesto och Smaka av med salt och peppar.
Sallad:Skölj tomat, paprika och gurka och tärna alla grönsaker. Skölj och grovhacka basilikan. Blanda alla grönsaker i en skål med basilikan och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar. Skär fetaosten i bitar och blanda i.
Servera färsspätten tillsammans med klyftpotatis, pestosås och sallad.
Bild:
Linnea Swärd

0,13 kr /st

153,00 kr /kg

16,48 kr /kg

49,90 kr /kg

39,95 kr

159,67 kr /kg

56,90 kr /kg

73,90 kr /kg

31,95 kr

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

30,50 kr

33,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l