Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
100 g | Smör | |
250 g | Digestive original | |
Tillbehör | ||
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Blåbär | |
Fyllning 2 | ||
3 msk | Strösocker | |
1 msk | Vaniljsocker | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Fyllning 1 | ||
1,25 dl | Strösocker | |
450 g | Färskost Naturell | |
3 st | Ägg | |
200 g | Blåbär Fryst |
Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen. Grädda i ca 5-10 min.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen.
Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
Grädda ytterligare 5 minuter. Låt stå kallt, gärna över natten.
Servera kakan kylskåpskall, toppa med blåbär och pudra över lite florsocker. Servera en klick vispad grädde till.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
3 Färskost Original 21% 200g Philadelphia