Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Linsgryta | ||
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 2 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 2 tsk | Garam Masala | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 200 g | Röda Linser Torkade | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 4 dl | Vatten | |
| Stekpannebröd | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 50 g | Smör | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Topping | ||
| 1 st | Lime | |
| 1 st | Zucchini | |
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 100 g | Fetaost | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 3 krm | Salt | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
Värm ugnen till 175 grader. Lägg fetaosten i frysen.
Linsgryta: Skala lök, vitlök, ingefära och potatis. Grovhacka löken, riv vitlök och ingefära och skär potatisen i kvartar. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök och grönsaker med garam masala och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 1-2 min. Rör om hela tiden.
Tillsätt vitvinsvinäger, krossade tomater, buljong, vatten och linser. Låt grytan puttra under lock i ca 30 min. Rör om då och då och smaka av med salt och peppar innan servering.
Topping: Skär zucchinin i bitar. Sila av spadet från kikärtorna och spola kikärtorna i kallt vatten. Blanda zucchini och kikärtor med olja, chiliflakes, paprikapulver och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20 min.
Stekpannebröd: Blanda kakmjöl, salt och yoghurt i en bunke. Knåda degen i ca 5 min.
Dela degen i 4 delar och kavla ut varje bröd tunt.
Stek bröden i en torr stekpanna i ca 3 min/sida tills de blir lätt gyllene.
Pensla bröden med smält smör eller olivolja.
Servering: Lägg upp grytan i djupa tallrikar, toppa med rostad zucchini- och kikärtor. Riv fryst fetaost över och toppa med finhackad persilja. Servera med limeklyftor och nystekt bröd.
Bild:
Fabian Björnstjerna

1 150,00 kr /kg

22,17 kr /kg

198,00 kr /kg

139,75 kr /kg

41,88 kr /kg

19,67 kr /kg

37,18 kr /kg

49,90 kr /kg

52,66 kr /kg

49,83 kr /kg

50,00 kr /kg

159,67 kr /kg

21,95 kr /st

119,75 kr /kg

139,80 kr /l

953,13 kr /kg

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg

217,27 kr /kg

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

37,95 kr

31,95 kr
