Gå vidare till huvudinnehåll
Veganska maränger
Mari Bergman

Veganska maränger

2 tEnkelt
23,90 kr
1 portion9,25 kr per portion
Maränger utan ägg- är det ens möjligt? Javisst och enkelt är det också. På kikärtsspad istället för äggvita blir det minst lika gott och bra. Receptet ger ca 80 små maränger. Förvara torrt och svalt.

50 gCitron, (0,3 st)
1,5 dlStrösocker
1,5 dlKikärtor
0,5 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader.

2

Sila av spadet från kikärtorna. Häll 1½ dl kikärtsspad, ½ tsk citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.

3

Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 1 tim på eftervärme.

Bild:

Nurlan Emir