Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Basilika- och citronolja | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Citron | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| Mozzarellagratinerad broccoli och tomat | ||
| 250 g | Mozzarellaost | |
| 3 st | Tomater | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Broccoli Färsk | |
| 2 msk | Olivolja | |
| Kyckling | ||
| 600 g | Kycklingfile Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Värm ugnen till 225 grader.
Mozzarellagratinerad broccoli och tomat: Skär broccolibuketter i 3 cm stora bitar. Skala broccolistjälken och skär den i bitar om 1–2 cm. Tärna tomaterna i 3 cm stora bitar. Lägg ner broccoli och tomater i en ugnsfast form. Blanda dem med lite salt och olivolja. Riv över bitar av mozzarellan. Ugnsbaka i 15 min till fin gratinerad färg.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida tills de har fått en fin gyllenstekt yta. Lägg över dem i en ugnsfast form och baka i ugnen under gratängen i ca 5 min. Låt dem sedan vila i ytterligare ca 5 minuter innan du skivar upp dem.
Basilika- och citronolja: Skölj citronen och finriv det yttersta skalet. Mortla eller mixa citronskalet med basilika och olivolja.
Servera kycklingen med gratängen och den goda kryddoljan.
Näringsvärde: 503 kcal. 48 g protein, 31 g fett, 6 g kolhydrater
Bild:
Jacob Fridholm

54,24 kr /kg

179,67 kr /kg

135,60 kr /kg

99,80 kr /kg

67,80 kr /kg

99,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr