Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Lax | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Smör | |
| Lime-vinägrett | ||
| 0,25 st | Persilja - färsk | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Lime | |
| 1 dl | Olivolja | |
| Rostade rotfrukter | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,25 st | Persilja - färsk | |
| 350 g | Morötter | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Palsternacka | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfrukter: Skala palsternacka och morötter och skär i stavar. Skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt salt och peppar efter smak. Blanda runt och sätt in i ugnen i ca 30 min.
Lime-vinägrett: Skölj och finhacka persilja. Rör ihop persilja, olivolja, skal- och saft från lime, honung, salt och svartpeppar.
Sallad: Skölj salladen och gurkan och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken i några minuter på varje sida.
Rostade rotfrukter: Ta ut plåten och skölj och finhacka persilja. Strö persiljan över rotfrukterna.
Servera fisken med rostade rotfrukter och sallad och ringla över lime-vinägretten.
Näringsvärde: 696 kcal. 26 g protein, 54 g fett, 24 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

27,90 kr /kg

62,78 kr /kg

199,88 kr /kg

21,95 kr /st

52,66 kr /kg

13,95 kr /kg

33,90 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg