Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping och pensling | ||
1 msk | Honung Flytande | |
1 st | Ägg | |
Mördeg | ||
1 dl | Florsocker | |
100 g | Smör | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
4 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
Fyllning | ||
50 g | Smör | |
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
100 g | Mandelmassa | |
1 st | Ägg | |
Rabarber | ||
1 msk | Potatismjöl | |
2 msk | Strösocker | |
300 g | Färsk rabarber |
Rör ihop vetemjöl, florsocker och bakpulver till en smulig massa med fingrarna eller med hjälp av matberedare. Knäck i ägget och blanda ihop till en deg. Låt stå kallt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern i önskat format, tex stänger eller bitar. Blanda rabarber med strösocker och potatismjöl.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller på mjölat bakbord till ca 30 cm i diameter (2 mm).
Fyllning: riv mandelmassan grovt. Bland ihop med rumsvarmt smör, vaniljsocker och ägg. Bred ut fyllningen över degen, lämna ca 3-5 cm längs kanterna. Lägg ut rabarbern över fyllningen. Vik sedan in kanten och pensla med uppvispad äggula. Grädda pajen tills den fått fin färg, ca 30 minuter.
Värm honung 1 par sekunder i mikron tills den är lättflytande. Pensla honung över rabarbern. Pynta gärna med ett par myntablad och servera med lite lättvispad grädde eller vaniljvisp.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens