Gå vidare till huvudinnehåll
Hamburgare med yoghurtsås och bulgursallad
Hemmakock

Hamburgare med yoghurtsås och bulgursallad

45 minEnkelt
397,10 kr
4 portioner 42,82 kr per portion
Hamburgare med yoghurtsås och bulgursallad

0,5 stPlocksallat
200 gHamburgerbröd, 4 st
500 gNötfärs
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
120 gFeferoni
bulgursallad
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
0,33 stGurka
1 mskÄppelcidervinäger
380 gKidneybönor
2 mskRapsolja
2 dlBulgur
Yoghurtsås
2 mskChilisås Original
100 gFetaost
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
3 mskSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Börja med att koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Salta och peppra nötfärsen. Forma hamburgarna. Riv fetaosten, tillsätt övriga ingredienser till yoghurtsåsen och rör om.

Skiva rödlöken tunt. Skölj kidneybönorna i en sil. Skär gurkan i tärningar. Gör en vinägrett av rapsolja, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och tillsätt vinägretten. Stek eller grilla hamburgarna.

Servera hamburgarna med salladsblad, yoghurtsås och 1-2 kebabfeferoni per person.