Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning och garnering | ||
1 tsk | Färsk timjan | |
2 st | Gul lök | |
3 klyfta | Vitlök | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Vatten | |
50 g | Riven Gratängost | |
Pajdeg | ||
0,5 msk | Vatten | |
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
6 st | Ölkorv |
Arbeta samman smör och mjöl till smulig konsistens i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör hastigt ihop till en deg. Täck med plastfilm och låt vila i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°C. Fräs lök och vitlök i lite smör i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Slå på vattnet och låt koka in. Tillsätt timjan. Låt svalna. Rör sedan ihop creme fraiche, ägg och ost. Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut pajdegen tunt och anpassa över en medelstor pajform. Skiva och fördela lök och vitlök över degen. Lägg därefter över tomatskivorna och sedan blandningen av creme fraiche, ägg och ost. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Servera med ölkorven skuren i sneda slantar.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
6 Ölkorv Original 105g Stensåkra