Gå vidare till huvudinnehåll
Ölkorv med tomat- och vitlöksquiche
Hemmakock

Ölkorv med tomat- och vitlöksquiche

2 tEnkelt
325,25 kr
4 portioner 49,87 kr per portion
Ölkorv med tomat- och vitlöksquiche

Fyllning och garnering
1 tskFärsk timjan
2 stGul lök
3 klyftaVitlök
2 dlCreme Fraiche Naturell
3 stVanliga Tomater
1 stÄgg
2 mskVatten
50 gRiven Gratängost
Pajdeg
0,5 mskVatten
2 dlVetemjöl
100 gSmör
6 stÖlkorv
Instruktioner
1

Arbeta samman smör och mjöl till smulig konsistens i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör hastigt ihop till en deg. Täck med plastfilm och låt vila i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°C. Fräs lök och vitlök i lite smör i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Slå på vattnet och låt koka in. Tillsätt timjan. Låt svalna. Rör sedan ihop creme fraiche, ägg och ost. Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut pajdegen tunt och anpassa över en medelstor pajform. Skiva och fördela lök och vitlök över degen. Lägg därefter över tomatskivorna och sedan blandningen av creme fraiche, ägg och ost. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Servera med ölkorven skuren i sneda slantar.