Gå vidare till huvudinnehåll
Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka
Mari Bergman

Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

20 minEnkelt
271,35 kr
2 portioner 65,18 kr per portion
Smakrik biffstroganoff med nudlar och fräsch inlagd gurka, lika gott till vardagsmiddagen som till helgen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
200 gShiratakinudlar
Gurka
1 tskRapsolja
2 tskVitvinsvinäger
2 mskVatten
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
2 krmSalt
Biffstroganoff
300 gLövbiff
1 stRödlök
2 tskRapsolja
0,5 stPersilja - färsk
0,75 mskKalvfond Buljong
1 dlVatten
1 tskVitvinsvinäger
1 tskDijonsenap
1 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlHavrefraiche
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
Instruktioner
1

Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med vatten, vitvinsvinäger, olja, honung, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan och låt dra till servering.

2

Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten till nudlarna.

3

Biffstroganoff: Strimla lövbiffen. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop tomatpuré, havre fraiche, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten och fond i en skål.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kött, lök och vitlök på hög värme så att det får fin färg. Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt såsen och låt alltsammans puttra ihop 2 min.

5

Tillbehör: Lägg ner nudlarna i det kokande vattnet, rör om och sila av vattnet med detsamma.

6

Servering: Lägg upp nudlar och biffstroganoff på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med inlagd gurka.

Näringsvärde: 449 kcal, 36 g protein, 26 g fett, 18 g kolhydrater

Bild:

Susanna Blåvarg