Gå vidare till huvudinnehåll
Enkel chicken tikka masala med myntayoghurt
Mari Bergman

Enkel chicken tikka masala med myntayoghurt

15 minEnkelt
363,85 kr
4 portioner 32,63 kr per portion
Lättlagad och smakrik chicken tikka masala på 5 huvudingredienser! Kyckling, tikka masalasås, yoghurt, mynta och gurka. Servera med valfritt ris. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
550 gKycklingfile
300 gSpicy Tikka Masala Sauce
1 stGurka
2 dlGrekisk Yoghurt
1 stMynta - färsk
Från ditt skafferi
2 dlRis
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar
0,5 mskRapsolja
1 krmSalt
Instruktioner
1

Tärna kycklingfiléerna och bryn runt om i olja i en het panna. Krydda med lite salt.

2

Tillsätt tikka masalasås och vatten och låt kycklingen puttra på låg värme i 10 min.

3

Blanda yoghurt med finhackad mynta i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.

4

Hyvla gurkan på längden i långa remsor. Lägg upp gurkstrimlorna i en skål och ringla över lite olja och krydda med en nypa salt.

5

Servera chicken tikka masala med valfritt ris, myntayoghurt och gurksallad.

Bild:

Nurlan Emir