Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 50 g | Svarta oliver | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 800 g | Lammracks | |
| 200 g | Vattenmelon | |
| 50 g | Ruccolasallat | |
| 0,5 l | Jordgubbar | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 200 g | Grillost | |
| 0,5 st | Citron | |
| 6 msk | Olivolja | |
Blanda citronskal, vitlök (finhackade), salt och olivolja till en marinad. Lägg lammracksen i en påse och häll över marinaden, låt köttet ligga i marinaden ca 20 minuter. Torka av marinaden och grilla köttet ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.
Skär Grilloumin i skivor (ca 7 skivor på ett paket) lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av.
Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och skär melonklyftorna i bitar. Blanda jordgubbar och melon med hackad mynta. Vänd i ruccola, olivolja och oliver. Pensla lite olivolja i en grillpanna och värm den. Lägg i osten och grilla på båda sidor. Skär den grillade osten i cm stora bitar och lägg i salladen precis innan servering. Garnera salladen med myntakvistar och servera till grillat kött.

256,43 kr /kg

217,27 kr /kg

586,67 kr /kg

33,09 kr /kg

291,54 kr /kg

38,95 kr /kg

269,50 kr /kg

179,75 kr /kg

54,24 kr /kg

131,90 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l