Gå vidare till huvudinnehåll
Köttbullar i tomatsås
Hemmakock

Köttbullar i tomatsås

40 minEnkelt
194,35 kr
4 portioner 20,80 kr per portion
Köttbullar i tomatsås

3 stLagerblad
500 gPasserade Tomater
0,5 tskKummin
1 krmSalt
500 gNötfärs
2 dlStröbröd
50 gHalloumi
2 klyftaVitlök
1 mskStrösocker
1 krmSvartpeppar
1 dlOlivolja
Tillbehör
400 gBasmatiris
Instruktioner
1

Blanda samman köttfärs, ströbröd, den rivna halloumiosten, vitlök, kummin, salt och peppar till en smet och forma till stora köttbullar.

Stek dem i olivoljan.

Sila och spara oljan. Häll den återanvända olivoljan i stekpannan. Tillsätt burken med de passerade tomaterna, lagerbladen, samt socker, salt och peppar.

Låt tomatsåsen sjuda i ca 10 minuter. Lägg köttbullarna i såsen, koka upp och småkoka i ytterligare 5 minuter så köttbullarna blir genomvarma.

Servera med ris.