Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 185 g | Tacochips | |
| 1 st | Avokado | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 st | Koriander - färsk | |
| Vegochili | ||
| 380 g | Svarta Bönor | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Cayennepeppar | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Vatten | |
| 1 st | Gul lök | |
| 400 g | Passerade Tomater | |
| 2 tsk | Paprikakrydda | |
| 300 g | Vegetarisk Färs | |
| 200 g | Morötter | |
| 1 msk | Spiskummin | |
Vegochili: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morötter. Hetta upp olja i en stekpanna/gryta och fräs lök, vitlök och morötter så att de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vegofärs, passerade tomater, vatten, grönsaksbuljong och soja. Låt chilin småputtra under lock i ca 15 min. Rör om då och då.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna i chilin och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp vegochilin i djupa skålar och toppa med skivad avokado, yoghurt, nachochips och koriander. Ät och njut!
Näringsvärde: 697 kcal, 28 g protein, 25 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

71,47 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

44,50 kr /kg

269,50 kr /kg

63,04 kr /kg

19,75 kr /kg

39,74 kr /kg

122,11 kr /kg

13,95 kr /kg

119,75 kr /kg

3,99 kr /l

217,27 kr /kg

31,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

34,50 kr

296,67 kr /l

131,90 kr /l

29,17 kr /kg

31,95 kr

30,50 kr