Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 klyfta | Vitlök | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 krm | Svartpeppar | |
30 g | Persilja | |
500 g | Pizzadeg | |
2 msk | Kapris | |
80 g | Sardeller | |
1 tsk | Olivolja | |
125 g | Mozzarellaost |
Tillred pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Värm ugnen till 250°C. Skiva eller riv mozzarellan och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Skär sardellerna i bitar och vitlöken i tunna skivor.
Dela degen i 8 bitar. Kavla eller tryck ut degen, ca 12 cm i diameter direkt på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ut osten på pizzabottnarna och fördela resten av fyllningen ovanpå. Pensla gärna kanten med olja. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Servera pizzan med en "näve" ruccolablad ovanpå.
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo